Onze platformen

Wij streven voor een online omgeving waar onderwijs, onderzoek, bedrijfsleven en overheid samenkomen.

Innovatieve vraagstukken bij jouw werkgever aanpakken

In de regio Drechtsteden zijn de bouwsector, waterbouw en civiele techniek goed vertegenwoordigd. Bedrijven moeten zowel voor hun stakeholders als voor hun opdrachtgevers anticiperen op vraagstukken als de woningnood, goed werkende infrastructuur en klimaatverandering. Het overstappen van fossiele energie op schone energie hoort daarbij. Ook worden in deze sectoren oplossingen bedacht om bodemdaling en stijging van de zeespiegel tegen te gaan.

Projecten moeten dus niet alleen technisch goed in elkaar zitten, maar ook veilig, kostendekkend en milieubewust uitgevoerd worden. Om aan al deze eisen te voldoen, wordt binnen de bouwkunde, waterbouw en civiele techniek steeds meer gewerkt vanuit een integrale aanpak.

ad opleiding integraal bouwmanagement

Leren door te doen

Tijdens de deeltijdopleiding leer jij om op deze manier te werken. Het goed kunnen samenwerken met stakeholders, zoals de opdrachtgever, onderaannemers en ook de regionale overheid, is erg belangrijk. Na afronding weet jij hoe je (nieuwe) technieken kunt toepassen en implementeren, maar ook wat de invloed daarvan is op bedrijfsprocessen.

Binnen de opleiding volg je een studieroute die aansluit op jouw werksituatie of belangstelling. Na de oriëntatiefase (het eerste halve jaar) kies je ieder halfjaar een thema om jezelf verder in te ontwikkelen.

Na je afstuderen kun je de opstap maken naar een breed spectrum van bouw- waterbouw, en civieltechnische beroepen, zoals uitvoerder, (assistent)projectleider, technisch ontwerper, BIM-modelleur, bestekschrijver, bestekdeskundige, calculator, kostendeskundige, tenderengineer en werkvoorbereider.

Volg jouw eigen studieroute

Tijdens deze studie combineer je leren en werken, met een studiebelasting van gemiddeld 20 uur per week. Je gaat twee dagdelen per week naar school. Daarnaast voer je studiegerelateerde opdrachten én een eindopdracht uit, passend bij en binnen de organisatie waar je werkt. Het betekent dat we samen kijken, welke (innovatie)vraagstukken bij jouw werkgever (of in de regio) spelen en welke opdracht we daar aan kunnen koppelen. Bij ons leer je dus door te doen.

Past deze opleiding bij jou?

Je houdt van het aansturen van projecten en ontwikkelt en bedenkt graag nieuwe oplossingen voor de sector. Je wilt graag een bijdrage leveren aan een circulaire economie. Natuurlijk wil jij een uitdagende technische baan met goede vooruitzichten.

Het diploma voor de Ad Integraal Bouwmanagement wordt uitgereikt namens Hogeschool Rotterdam en is powered by Dordrecht Academy. Meer informatie over deze Associate degree vind je op: Deeltijd Associate degree Integraal Bouwmanagement | Hogeschool Rotterdam

Veel gestelde vragen

Wat is een Associate degree?

Een Associate degree is een tweejarige, praktische opleiding op hbo-niveau.  Na afronding van de opleiding heb je een wettelijk erkend hbo-diploma op zak. Hiermee kun je direct aan de slag op de arbeidsmarkt óf je kunt instromen in het derde leerjaar van de aanverwante hbo-bachelor opleiding.

Lees meer over Ad’s
Hoe meld ik me aan voor een Ad opleiding?

De Ad opleidingen bij Dordrecht Academy worden gegeven in beheer van Hogeschool Rotterdam, Inholland en CHE. Op de pagina aanmelden zie je voor iedere opleidingen hoe je je moet inschrijven.

Denk eraan dat je altijd standplaats Dordrecht erbij zet!

Waar vindt het fysieke onderwijs plaats?

Met ingang van september 2023 vindt al het onderwijs van Dordrecht Academy plaats op de 4e en 5e verdieping van het Kopgebouw.

Leerparkpromenade 40
3312 KW  Dordrecht

Vind ons in Google Maps

 

Krijg ik studiefinanciering voor een Ad opleiding?

Als je je inschrijft als voltijd student, heb je tot je 30e recht op studiefinanciering vanuit DUODit kan een gift zijn, maar meestal moet je terugbetalen. Wil je meer weten, kijk dan op DUO – Voorwaarden studiefinanciering en op DUO – Studiefinanciering: gift of terugbetalenVanaf schooljaar 2023-2024 kunnen de meeste studenten weer aanspraak maken op een basisbeurs (bron NOS nieuws 15/2/2023)

Schrijf jij je in als deeltijd student? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om jouw studie te financieren. Jouw werkgever kan betalen of je betaalt zelf.

Wanneer kan ik instromen bij een Ad opleiding?

Onze Associate degree opleidingen starten op 1 september met een introductieweek. Wij adviseren je om je aan te melden vóór 1 mei.  Dan heb je ruim de tijd voor de kennismaking, studiekeuzegesprek en de voorbereiding. Dit is geen verplichting.

Voor de deeltijd Ad opleiding Sociaal Werk in de Zorg van CHE, kun je ook in februari instromen. Ben je daar in geinteresseerd? Neem dan contact op!

Naar alle vragen