Onze platformen

Wij streven voor een online omgeving waar onderwijs, onderzoek, bedrijfsleven en overheid samenkomen.

Maak persoonlijk kennis

Heb je hulp nodig bij je studiekeuze? Meld je dan aan voor de meet & greet op 30 november. Tijdens de meet & greet maak je in een persoonlijk gesprek kennis met de opleiding van jouw keuze. Je krijgt antwoord op al je vragen en de opleidingsmanager vertelt wat je kunt verwachten van de Associate degree opleiding. Na het gesprek heb je een goed beeld van de inhoud van de opleiding en weet je wat voor mogelijkheden Dordrecht Academy je biedt. Meld je aan en wij nemen contact met je op om een tijdstip met je af te spreken.

Veel gestelde vragen

Wat is een Associate degree?

Een Associate degree is een tweejarige hbo-opleiding met de nadruk op de praktijk. Je leert door te doen. Je krijgt theorie, maar deze pas je meteen toe in projecten. Dit zijn opdrachten van bedrijven of instellingen in de regio Drechtsteden. Na afronding van de opleiding heb je een wettelijk erkend hbo-diploma op zak. Hiermee kun je direct aan de slag op de arbeidsmarkt. Je kunt ook instromen in het derde leerjaar van een aanverwante hbo-bacheloropleiding. Lees hier meer over Associate degrees.

Wat is het verschil tussen een Associate degree en een Bacheloropleiding?

Beide zijn hbo-opleidingen. Een Associate degree opleiding duurt twee jaar, terwijl een bachelor een vierjarige opleiding is. Qua niveau zit een Associate degree precies tussen mbo-4 en een hbo-bachelor in. Verder is een Associate degree vooral gericht op de praktijk en wordt de opleiding ontwikkeld in samenwerking met bedrijven en instellingen. Bij een bacheloropleiding krijg je veel meer theorie. Bij beide opleidingen krijg je na afronding een diploma op hbo-niveau. Met je Associate degree diploma kun je in het derde jaar van een aanverwante bacheloropleiding instromen. Of je gaat direct aan het werk: je kunt solliciteren op hbo-functies.

Past een Associate degree opleiding bij mij?

Hoe weet je of een Associate degree opleiding bij je past? Als jij je hierin herkent, is een Associate degree opleiding echt iets voor jou:

  • Je hebt een baan op mbo-niveau en je wilt doorstromen naar een functie op hbo-niveau;
  • Je werkt nog niet, maar je hebt wel een mbo 4-, havo- of vwo-diploma;
  • Je hebt zin om (door) te studeren, maar vier jaar vind je te lang;
  • Je zoekt een praktische opleiding; je wilt¬†leren door te doen.
Wat zijn de toelatingsvoorwaarden voor een Ad opleiding?

Om toegelaten te worden tot een Associate degree opleiding heb je minimaal een havo-, vwo- of mbo 4-diploma nodig. Je kunt net van school komen of al een aantal jaar aan het werk zijn. Per opleiding verschillen de toelatingsvoorwaarden. Daarom is het handig om eerst te checken wat deze voorwaarden zijn. Hier vind je meer informatie over de toelatingsvoorwaarden.

Wat maakt de opleidingen van Dordrecht Academy bijzonder?

Associate degrees zijn al bijzonder omdat deze hbo-opleidingen maar twee jaar duren en gericht zijn op de praktijk. De Associate degree opleidingen van Dordrecht Academy zijn extra speciaal omdat ze helemaal gericht zijn op de Drechtsteden. Lessen, opdrachten, projecten en andere leeractiviteiten worden ontwikkeld met bedrijven en instellingen in de regio. Door de praktische opzet van de studie ben je na je studie direct inzetbaar op de arbeidsmarkt van de Drechtsteden. Daarnaast is het onderwijs aan Dordrecht Academy kleinschalig: de groepen zijn klein en er is veel persoonlijk contact met docenten. Ook bijzonder aan Dordrecht Academy: je hoeft niet ver te reizen, maar je studeert dichtbij huis, in Dordrecht.

Naar alle vragen