Onze platformen

Wij streven voor een online omgeving waar onderwijs, onderzoek, bedrijfsleven en overheid samenkomen.

Kom naar onze open dag op 16 december

Onze open dag is op 16 december van 10.00 tot 14.00 uur.

Tijdens de open dag maak je kennis met de Dordrecht Academy en stel al je vragen over jouw Associate degree opleiding. Er is veel ruimte om persoonlijk te spreken met de docenten van de Dordrecht Academy. Kom langs, stel al je vragen en ontdek waarom Dordrecht Academy de plek is om jouw studie te volgen!

Wat is er te doen tijdens de open dag?

Tijdens de open dag vertellen we je meer over de inhoud van de opleiding. Wat maakt een Associate degree opleiding van Dordrecht Academy uniek? Wat houdt het werken aan praktijkopdrachten in? Hoe steken de lessen in elkaar? Hoe werk je aan een persoonlijk portfolio? Er zijn diverse demonstraties en je hoort wat je kunt doen ná het behalen van het Associate degree-diploma. Zo begin je goed voorbereid aan je nieuwe studie.

Veel gestelde vragen

Wanneer zijn de open dagen van Dordrecht Academy?

Je bent van harte welkom tijdens onze open dag op:

  • 16 december
  • 1 februari
  • 6 april

Kun je niet wachten? Meld je dan aan voor de Meet & Greet. In een persoonlijk gesprek helpen we jou met je studiekeuze.

Wat is een Associate degree?

Een Associate degree is een tweejarige hbo-opleiding met de nadruk op de praktijk. Je leert door te doen. Je krijgt theorie, maar deze pas je meteen toe in projecten. Dit zijn opdrachten van bedrijven of instellingen in de regio Drechtsteden. Na afronding van de opleiding heb je een wettelijk erkend hbo-diploma op zak. Hiermee kun je direct aan de slag op de arbeidsmarkt. Je kunt ook instromen in het derde leerjaar van een aanverwante hbo-bacheloropleiding. Lees hier meer over Associate degrees.

Wat is het verschil tussen een Associate degree en een Bacheloropleiding?

Beide zijn hbo-opleidingen. Een Associate degree opleiding duurt twee jaar, terwijl een bachelor een vierjarige opleiding is. Qua niveau zit een Associate degree precies tussen mbo-4 en een hbo-bachelor in. Verder is een Associate degree vooral gericht op de praktijk en wordt de opleiding ontwikkeld in samenwerking met bedrijven en instellingen. Bij een bacheloropleiding krijg je veel meer theorie. Bij beide opleidingen krijg je na afronding een diploma op hbo-niveau. Met je Associate degree diploma kun je in het derde jaar van een aanverwante bacheloropleiding instromen. Of je gaat direct aan het werk: je kunt solliciteren op hbo-functies.

Past een Associate degree opleiding bij mij?

Hoe weet je of een Associate degree opleiding bij je past? Als jij je hierin herkent, is een Associate degree opleiding echt iets voor jou:

  • Je hebt een baan op mbo-niveau en je wilt doorstromen naar een functie op hbo-niveau;
  • Je werkt nog niet, maar je hebt wel een mbo 4-, havo- of vwo-diploma;
  • Je hebt zin om (door) te studeren, maar vier jaar vind je te lang;
  • Je zoekt een praktische opleiding; je wilt leren door te doen.
Wat zijn de toelatingsvoorwaarden voor een Associate degree?

Om toegelaten te worden tot een Associate degree heb je minimaal een havo-, vwo- of mbo 4-diploma nodig. Je kunt net van school komen of al een aantal jaar aan het werk zijn. Per opleiding verschillen de toelatingsvoorwaarden. Daarom is het handig om eerst te checken wat deze voorwaarden zijn. Hier vind je meer informatie over de toelatingsvoorwaarden.

Naar alle vragen