Onze platformen

Wij streven voor een online omgeving waar onderwijs, onderzoek, bedrijfsleven en overheid samenkomen.

dordrecht academy, tweejarige hbo opleidingen, associate degree opleidingen

Kom naar onze open dag!

De juiste opleiding kiezen is niet eenvoudig. Dat begrijpen wij! Daarom helpen we je graag met je studiekeuze. Tijdens de open dag vertellen we je meer over de opleiding, ontmoet je docenten en onderwijsmanagers en krijg je de kans om al je vragen te stellen!

Studeren bij Dordrecht Academy

De opleidingen die wij geven, zijn bestaande opleidingen van Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland en Christelijke Hogeschool Ede (CHE), maar dan afgestemd op de Drechtsteden. Samen met werkgevers in de regio onderzoeken we welke ontwikkelingen en (innovatie)vragen binnen een bedrijf, branche of de regio spelen. Dit laten we terugkomen in jouw opleiding met behulp van lessen, opdrachten of andere leeractiviteiten.

  • Word je voltijdstudent? Dan betekent dit dat de opleiding die jij bij ons gaat volgen, perfect aansluit op de wensen van de sector waarin jij straks komt te werken. Goede kans op een baan, dus!
  • Word je deeltijdstudent? Dan zal de opleiding die jij gaat volgen, vooral aansluiten op de wensen van jouw werkgever. Met een deeltijd Ad-opleiding vergroot je je carrièrekansen.

Heb je de smaak van het studeren te pakken, dan kun je na afronding van je Ad opleiding doorstromen naar het derde studiejaar van de aanverwante bachelor opleiding.

 

 

Veelgestelde vragen

Wat is een Associate degree?

Een Associate degree is een tweejarige, praktische opleiding op hbo-niveau.  Na afronding van de opleiding heb je een wettelijk erkend hbo-diploma op zak. Hiermee kun je direct aan de slag op de arbeidsmarkt óf je kunt instromen in het derde leerjaar van de aanverwante hbo-bachelor opleiding.

Lees meer over Ad’s
Hoe meld ik me aan voor een Ad opleiding?

De Ad opleidingen bij Dordrecht Academy worden gegeven in beheer van Hogeschool Rotterdam, Inholland en CHE. Op de pagina aanmelden zie je voor iedere opleidingen hoe je je moet inschrijven.

Denk eraan dat je altijd standplaats Dordrecht erbij zet!

Waar vindt het fysieke onderwijs plaats?

Met ingang van september 2023 vindt al het onderwijs van Dordrecht Academy plaats op de 4e en 5e verdieping van het Kopgebouw.

Leerparkpromenade 40
3312 KW  Dordrecht

Vind ons in Google Maps

 

Krijg ik studiefinanciering voor een Ad opleiding?

Als je je inschrijft als voltijd student, heb je tot je 30e recht op studiefinanciering vanuit DUODit kan een gift zijn, maar meestal moet je terugbetalen. Wil je meer weten, kijk dan op DUO – Voorwaarden studiefinanciering en op DUO – Studiefinanciering: gift of terugbetalenVanaf schooljaar 2023-2024 kunnen de meeste studenten weer aanspraak maken op een basisbeurs (bron NOS nieuws 15/2/2023)

Schrijf jij je in als deeltijd student? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om jouw studie te financieren. Jouw werkgever kan betalen of je betaalt zelf.

Wanneer kan ik instromen bij een Ad opleiding?

Onze Associate degree opleidingen starten op 1 september met een introductieweek. Wij adviseren je om je aan te melden vóór 1 mei.  Dan heb je ruim de tijd voor de kennismaking, studiekeuzegesprek en de voorbereiding. Dit is geen verplichting.

Voor de deeltijd Ad opleiding Sociaal Werk in de Zorg van CHE, kun je ook in februari instromen. Ben je daar in geinteresseerd? Neem dan contact op!

Naar alle vragen