Onze platformen

Wij streven voor een online omgeving waar onderwijs, onderzoek, bedrijfsleven en overheid samenkomen.

Praktische opleidingen voor en door de regio

Aan Dordrecht Academy volg je tweejarige, praktische hbo-opleidingen: Associate degrees (Ad’s). Na afronding van je studie heb je een internationaal, door de overheid erkend hbo-diploma op zak, dat perfect aansluit op de kansrijke, regionale arbeidsmarkt en de beroepen van de toekomst. Dordrecht Academy verzorgt voltijd en deeltijd/duaal onderwijs.

Ontwikkeling van de regio door hbo-onderwijs

Dordrecht Academy is een samenwerkingsverband tussen Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland en Christelijke Hogeschool Ede. Bij ons kun je in twee jaar je Associate degree behalen. Aan Dordrecht Academy leer je het vak in de praktijk, afgestemd op de Drechtsteden. Wij geloven dat als je op een actieve en praktische manier bezig bent met de leerstof, je beter en langer onthoudt wat je hebt geleerd. Door te leren én te doen, ervaar je waarvoor je wordt opgeleid en hoe jouw toekomstige functie eruit kan zien. Tijdens je opleiding werk je aan projecten van vooruitstrevende bedrijven uit de regio. Door het kleinschalige karakter van Dordrecht Academy is er veel persoonlijke begeleiding en coaching. Na 2 jaar kun je doorstromen naar jaar 3 van een aanverwante bacheloropleding of je gaat gelijk aan de slag op de arbeidsmarkt. Want werkgevers in de Drechtsteden zitten te springen om goed opgeleid personeel!

Waarom Dordrecht Academy?

De regio Drechtsteden kampt met een tekort aan praktisch, hbo-geschoold personeel, vooral in de zorg, de techniek en het onderwijs. Er is grote behoefte aan professionals, die kennis hebben van de laatste (technologische) ontwikkelingen én die met hun vaardigheden innovatie op gang kunnen brengen.

De mogelijkheden voor (op)scholing op praktisch, hbo-niveau in de Drechtsteden zijn beperkt. Scholieren en mbo-studenten verlaten vaak hun woonplaats om ergens anders bachelor onderwijs te volgen. Te weinig bachelor afgestudeerden komen terug om er te gaan werken. Voor werknemers die zich dichtbij huis, in deeltijd verder willen ontwikkelen, is er weinig keus. Dordrecht Academy brengt hier verandering in!

 

Meer dan alleen onderwijs

Eén plek voor studenten, werkgevers én werknemers
Zeven partners, één doel
Zeven partners, één doel