Onze platformen

Wij streven voor een online omgeving waar onderwijs, onderzoek, bedrijfsleven en overheid samenkomen.

Een beroepsopleiding op hbo-niveau

De Associate degree is een tweejarige, beroepsopleidende studie op hbo-niveau. Het onderwijs is meer theoretisch ingestoken dan het mbo, en tegelijk meer praktisch dan het hbo. Na twee jaar heb je een internationaal erkend diploma op zak, waar mee je overal aan de bak kunt. Werkgevers staan te springen om medewerkers met precies dit niveau aan kennis en kunde. Een gewild diploma waarmee je ook nog eens door kunt starten in jaar drie van een hbo/bachelor-opleiding. 

jouw studiekeuze: kies voor een Ad opleiding. Bijvoorbeeld Sociaal Werk in de Zorg Dordrecht Academy

Direct kennis toepassen in de praktijk

Het voordeel van een Associate degree is dat je eerder een hbo-diploma behaald. Een Associate degree is GEEN verkorte hbo-opleiding op bachelor niveau.  

Een Ad is anders dan de Bachelor, omdat je als Ad student doorgaans meer praktijkgericht wordt opgeleid. Ook worden theorieën uit een vakgebied toegepast op praktische vraagstukken. Studenten van een Associate degree-opleiding leren problemen signaleren en een aanpak in te voeren om dit probleem op te lossen.   

Wil jij weten welke Associate degree bij jou past? Bekijk in ons opleidingenoverzicht welke Ad’s je kunt volgen bij Dordrecht Academy. 

Veel gestelde vragen over Ad opleidingen

Wat is een Associate degree?

Een Associate degree is een tweejarige, praktische opleiding op hbo-niveau.  Na afronding van de opleiding heb je een wettelijk erkend hbo-diploma op zak. Hiermee kun je direct aan de slag op de arbeidsmarkt óf je kunt instromen in het derde leerjaar van de aanverwante hbo-bachelor opleiding.

Lees meer over Ad’s
Hoe meld ik me aan voor een Ad opleiding?

De Ad opleidingen bij Dordrecht Academy worden gegeven in beheer van Hogeschool Rotterdam, Inholland en CHE. Op de pagina aanmelden zie je voor iedere opleidingen hoe je je moet inschrijven.

Denk eraan dat je altijd standplaats Dordrecht erbij zet!

Waar vindt het fysieke onderwijs plaats?

Met ingang van september 2023 vindt al het onderwijs van Dordrecht Academy plaats op de 4e en 5e verdieping van het Kopgebouw.

Leerparkpromenade 40
3312 KW  Dordrecht

Vind ons in Google Maps

 

Krijg ik studiefinanciering voor een Ad opleiding?

Als je je inschrijft als voltijd student, heb je tot je 30e recht op studiefinanciering vanuit DUODit kan een gift zijn, maar meestal moet je terugbetalen. Wil je meer weten, kijk dan op DUO – Voorwaarden studiefinanciering en op DUO – Studiefinanciering: gift of terugbetalenVanaf schooljaar 2023-2024 kunnen de meeste studenten weer aanspraak maken op een basisbeurs (bron NOS nieuws 15/2/2023)

Schrijf jij je in als deeltijd student? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om jouw studie te financieren. Jouw werkgever kan betalen of je betaalt zelf.

Wanneer kan ik instromen bij een Ad opleiding?

Onze Associate degree opleidingen starten op 1 september met een introductieweek. Wij adviseren je om je aan te melden vóór 1 mei.  Dan heb je ruim de tijd voor de kennismaking, studiekeuzegesprek en de voorbereiding. Dit is geen verplichting.

Voor de deeltijd Ad opleiding Sociaal Werk in de Zorg van CHE, kun je ook in februari instromen. Ben je daar in geinteresseerd? Neem dan contact op!

Naar alle vragen