Onze platformen

Wij streven voor een online omgeving waar onderwijs, onderzoek, bedrijfsleven en overheid samenkomen.

Bijdragen aan oplossingen

Gaat jouw hart sneller kloppen bij het woord bouwen? Vind je een goed milieu belangrijk en heb je interesse in vraagstukken als klimaatverandering en de energietransitie? Misschien wil je zelfs bijdragen aan oplossingen voor de woningnood, een energiezuinige infrastructuur of de stijgende zeespiegel? Dan is de voltijdopleiding Ad Integraal Bouwmanagement van Dordrecht Academy iets voor jou.

Innovatieve technieken toepassen

In de regio Drechtsteden zijn de bouwsector, waterbouw en civiele techniek goed vertegenwoordigd. Bedrijven moeten zowel voor hun stakeholders als voor hun opdrachtgevers anticiperen op bovengenoemde vraagstukken. Projecten moeten dus niet alleen technisch goed in elkaar zitten, maar ook veilig, kostendekkend en milieubewust uitgevoerd worden. Om aan al deze eisen te voldoen, wordt binnen de bouwkunde, waterbouw en civiele techniek steeds meer gewerkt vanuit een integrale aanpak.

Tijdens de voltijdopleiding Ad Integraal Bouwmanagement leer jij om op deze manier te werken. Het goed kunnen samenwerken met stakeholders, zoals de opdrachtgever, onderaannemers en ook de regionale overheid, is erg belangrijk. Na afronding weet jij hoe je (nieuwe) technieken kunt toepassen en implementeren, maar ook wat de invloed daarvan is op bedrijfsprocessen.

Combineer leren en praktijk

Tijdens je studie combineer je leren met de praktijk, met een studiebelasting van gemiddeld 40 uur per week. Je gaat zo’n vier dagen per week naar school. Daar voer je reële, innovatieve opdrachten (inclusief een eindopdracht) uit, van bedrijven uit de regio. Vaak draaien deze opdrachten om uitdagingen, zoals in de inleiding genoemd. Als het nodig is, worden andere opleidingen betrokken bij de uitvoering voor het vinden van een oplossing. Op die manier leer je multidisciplinair werken.

Binnen de opleiding is het mogelijk om je eigen studieroute te volgen. Na de oriëntatiefase (het eerste halve jaar) kies je ieder halfjaar een thema om jezelf verder in te ontwikkelen. Op die manier kun je jouw leerroute inrichten op functies in de bouw, civiele techniek of waterbouw.

Na je afstuderen kun je terecht in een breed spectrum van bouw-, waterbouw- en civieltechnische beroepen, zoals uitvoerder, (assistent)projectleider, technisch ontwerper, BIM-modelleur, bestekschrijver, bestekdeskundige, calculator, kostendeskundige, tenderengineer en werkvoorbereider.

Past deze praktisch opleiding bij jou?

De Ad Integraal Bouwmanagement is powered by Dordrecht Academy, maar het onderwijs wordt verzorgd door Hogeschool Rotterdam en daar worden de toelatingsvoorwaarden vastgesteld. Meld je aan voor een open dag of proefstuderen.

Handige informatie

Wat zijn de toelatingsvoorwaarden voor een Ad opleiding?

Om toegelaten te worden tot een Associate degree opleiding heb je minimaal een havo-, vwo- of mbo 4-diploma nodig.

Per opleiding verschillen de toelatingsvoorwaarden. Daarom is het handig om voorafgaand aan je inschrijving te checken wat de voorwaarden zijn.

Hier vind je meer informatie over de toelatingsvoorwaarden.

Waar vindt het fysieke onderwijs plaats?

Met ingang van september 2023 vindt al het onderwijs van Dordrecht Academy plaats op de 4e en 5e verdieping van het Kopgebouw.

Leerparkpromenade 40
3312 KW  Dordrecht

Vind ons in Google Maps

 

Wanneer kan ik instromen bij een Ad opleiding?

Onze Associate degree opleidingen starten op 1 september met een introductieweek. Wij adviseren je om je aan te melden vóór 1 mei.  Dan heb je ruim de tijd voor de kennismaking, studiekeuzegesprek en de voorbereiding. Dit is geen verplichting.

Voor de deeltijd Ad opleiding Sociaal Werk in de Zorg van CHE, kun je ook in februari instromen. Ben je daar in geinteresseerd? Neem dan contact op!

Naar alle vragen