Inschrijven

Studenten van de opleiding Integraal Bouwmanagement hebben zich tijdens hun opleiding bezig gehouden met drijvende woningen. Het project richtte zich op het ontwerpen en uitwerken van drijvende woningen inclusief aanlegsteiger. Student Arie Huisman vertelt er meer over.

“De keuze voor de Associate degree Integraal Bouwmanagement was voor mij snel gemaakt. Ik wilde graag een hbo-opleiding in de bouwsector volgen, bij voorkeur vlakbij Rotterdam of in de Drechtsteden. Toen ik ontdekte dat ik kon starten met een tweejarige hbo-opleiding bij Dordrecht Academy voelde dat als een perfecte tussenstap. Het gaf me een gevoel van zekerheid en maakte de keuze voor mij makkelijk. Ik had al ervaring opgedaan in het werkveld en wilde nu een stap verder gaan. De opleiding biedt niet alleen theoretische kennis, maar ook praktische vaardigheden die direct toepasbaar zijn.

Tijdens het eerste jaar kreeg ik de kans om deel te nemen aan het project ‘drijvende woningen’. Dit project was een compleet nieuwe uitdaging waar ik enthousiast aan begon. Samen met een groep medestudenten hebben we gewerkt aan het ontwerpen en uitwerken van een drijvende woning, inclusief aanlegsteiger. Het was een interessante opdracht waarbij we moesten voldoen aan specifieke eisen, zoals een maximale vereiste hoogte boven de waterlijn.

De opleiding Integraal Bouwmanagement heeft mij de mogelijkheid geboden om mijn passie voor de bouwsector verder te ontwikkelen. Ik ben heel blij met de praktijkgerichte aanpak en de betrokkenheid van docenten. Het is een vernieuwende opleiding die jongeren zoals ik de kans geeft om zich te onderscheiden in een snel veranderende industrie. Ik kijk met trots terug op mijn ervaringen binnen het project. Ik zou de opleiding Integraal Bouwmanagement dan ook aanbevelen aan iedereen die een carrière in de bouw ambieert.”

 

Soortgelijke lezen