Inschrijven
Sociaal werk in de Zorg Associate degree

Joël Ibraahim studeert aan de opleiding Sociaal Werk bij Dordrecht Academy. Daarnaast werkt hij als ambulant woonbegeleider bij een GGZ-instelling in Dordrecht. In zijn werk bezoekt hij mensen thuis en probeert hij ze te ondersteunen bij de uitdagingen die ze hebben.

Joël: “Ik heb voor deze opleiding gekozen om praktische redenen, want ik woon en werk in deze regio. Hierdoor kan ik gemakkelijk mijn werk doen en aan het einde van de dag bijvoorbeeld nog een college bijwonen.”

Dordrecht Academy is een samenwerkingsverband tussen Christelijke Hogeschool Ede, Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Inholland. Pieter Plug, onderwijsmanager CHE, zegt hierover: “Samen met deze onderwijsinstellingen geven wij vorm aan de opleidingen passend bij de vraagstukken in de regio Drechtsteden. Hiervoor staan we nauw in contact met de werkveldpartners en brengen wij het onderwijs naar de regio. Daarnaast hoeven de studenten minder te reizen, omdat ze in deze regio wonen, studeren, stage lopen of werken.

Het is fijn om, naast de praktijk, de theoretische basis te krijgen en dat kan ik hier bij Dordrecht Academy vinden.”

- Joël Ibraahim, student Sociaal Werk

De tweejarige Associate degree Sociaal Werk is afgestemd op professionals zoals jij, die willen groeien in hun vak en willen leren naast hun werk. Je verdiept je kennis over hulpverlening en krijgt vakken als psychologie en recht. Ook leer je hoe je nog beter kunt aansluiten op de behoeften van de cliënt en zijn omgeving. Tijdens deze opleiding is er veel aandacht voor samenwerking met andere deskundigen, jouw persoonlijke ontwikkeling en de rol die jouw waarden spelen in je werk.

 

Soortgelijke lezen