Inschrijven

Wat ga je leren?

Je verdiept je kennis over hulpverlenen en krijgt vakken als psychologie en recht. Ook leer je hoe je nog beter aansluit op de behoeften van de cliënt en zijn omgeving. Hoe geef je jouw cliënt zo veel mogelijk regie? Tijdens deze opleiding is er veel aandacht voor samenwerking met andere deskundigen, jouw persoonlijke ontwikkeling en de rol die jouw waarden spelen in je werk.

De opleiding bestaat uit  drie of vier modules van ieder een half jaar (afhankelijk van de vrijstellingen die je krijgt. Vraag naar de voorwaarden). In elke module ontwikkel je jouw kennis, professioneel handelen en beroepsvaardigheden. De eerste module start je met een brede oriëntatie op het vakgebied en sta je stil bij de vraag wie jij bent als professional. Je krijgt fysiek onderwijs in praktische en inspirerende leeromgevingen. Wat je leert tijdens de lesdagen, breng je de volgende dag op je werk/stage in de praktijk, waar je pas leert als je fouten maakt. Tijdens de opleiding werk je aan leeruitkomsten die je op verschillende manieren kunt aantonen. Dit doe je door het maken van praktijkopdrachten op je werk/stage en het maken van kennistoetsen.

Je kunt deze opleiding in voltijd én in deeltijd naast je baan volgen. Heb je een aanverwant mbo 4-diploma en wil je de Associate degree Sociaal Werk in deeltijd doen? Dan is de kans groot dat vrijstelling krijgt voor bepaalde vakken. Dat betekent dat je je diploma in 1,5 jaar kunt halen! Kom langs op onze open dag en vraag naar de voorwaarden.

Voor wie is deze opleiding?

  • Je hebt een havo-, vwo- of mbo 4 diploma.
  • Je bent al aan het werk in het vak, maar wilt doorstuderen naar een functie op hbo-niveau.
  •  Je houdt van aanpakken en regelen.
  • Je bent nieuwsgierig.
  • Je wilt je werk en jezelf verbeteren.
  • Je werkt zelfstandig en kent je eigen verantwoordelijkheid.
  • Je wilt graag je kennis vergroten.

Open dag op 6 april

Je bent tussen 10.00 en 14.00 uur van harte welkom om kennis te maken met de opleiding Sociaal Werk. We vertellen je graag meer over de inhoud van de opleiding en je kunt natuurlijk al je vragen stellen. Meld je aan en dan zien we je op 6 april!

Waarom studeren aan Dordrecht Academy

De opleidingen aan de Dordrecht Academy sluiten perfect aan op de arbeidsmarkt. Het onderwijs wordt ontwikkeld in samenwerking met de werkgevers in de Drechtsteden. Tijdens de opleiding werk je aan projecten of loop je stage bij bedrijven in de Drechtsteden. Daarmee bouw je een waardevol netwerk op. Na deze studie heb je met de kennis en praktische vaardigheden die je hebt opgedaan tijdens je opleiding een aanzienlijke kans op een baan in de regio Drechtsteden.

Na je studie

Afgestudeerd? Dan ontvang je een internationaal erkend hbo diploma, je bent op de hoogte van de laatste (technologische) ontwikkelingen en kan deze ook in de praktijk brengen. Je kan direct aan de slag op de kansrijke arbeidsmarkt in de Drechtsteden of doorstromen in het 3e jaar van de bachelor Social Work en daarmee kun je je SKJ-registratie en GGZ-agoog behalen.

Als je je Ad Sociaal Werk op zak hebt, kun je direct aan de slag als sociaal werker.