Wij streven voor een online omgeving waar onderwijs, onderzoek, bedrijfsleven en overheid samenkomen.
Je opleiding aan de Dordrecht Academy sluit perfect aan op de arbeidsmarkt in de Drechtsteden. Het onderwijs wordt ontwikkeld in samenwerking met zorginstellingen uit de Drechtsteden en tijdens je opleiding doe je projecten bij je werkgever. Zo leer je door te doen en kun je wat je leert direct toepassen in de dagelijkse praktijk. Werkgevers in de Drechtsteden zitten te springen op hbo-opgeleide medewerkers. Pak jij de kansen die op je liggen te wachten in de Drechtsteden?
Associate degrees zijn praktische opleidingen. Tijdens je studie Sociaal Werk in de Zorg combineer je dan ook leren met praktijk. Je hebt zo’n twee dagen per week les en dan krijg je colleges zoals psychologie, methodisch handelen en recht. Daarnaast ga je twee dagen in de week werken of stage lopen. Eén dag in de week is gereserveerd voor zelfstudie. Jouw week is dus lekker afwisselend. Tijdens de opleiding leer je om te gaan met nieuwe vormen van zorg. Er is veel aandacht voor multidisciplinaire samenwerking, jouw persoonlijke ontwikkeling en de rol die jouw waarden spelen in je werk. Zo groei je als professional én als mens.
Het eerste half jaar ontdek je wat sociaal werk is. Je maakt een plan dat beschrijft waar jij als startend sociaal werker staat, wat je in huis hebt en wat je nog wilt leren. Je gaat aan de slag met eenvoudige vraagstukken in de praktijk. In het tweede halfjaar (semester 2) leer je hoe sociaal werk wordt vormgegeven in Nederland en internationaal. Ook leer je hoe je op een professionele manier kunt omgaan met diversiteit. Denk bijvoorbeeld aan mensen die een andere opvatting, levensbeschouwing of culturele achtergrond hebben dan jij. In het derde semester ga je verder verkennen welke richtingen je op kunt met sociaal werk. Je verdiept je in thema’s die in de samenleving spelen, staat stil bij welke jou raken én waardoor dat komt. Het vierde semester kijk je terug op je professionele ontwikkeling. Nu je jezelf hebt ontwikkeld tot sociaal werker weet je welke rol je inneemt in teamverband.
Deze Associate degree wordt aangeboden door Dordrecht Academy. De opleiding is helemaal gericht op de Drechtsteden en wordt inhoudelijk door en voor werkgevers uit de Drechtsteden gemaakt. Je krijgt les van docenten van Christelijke Hogeschool Ede. Deze gerenommeerde hogeschool stelt ook het lesprogramma samen.
Je bent van harte welkom tijdens onze open dag op:
Kun je niet wachten? Meld je dan aan voor de Meet & Greet. In een persoonlijk gesprek helpen we jou met je studiekeuze.
Een Associate degree is een tweejarige hbo-opleiding met de nadruk op de praktijk. Je leert door te doen. Je krijgt theorie, maar deze pas je meteen toe in projecten. Dit zijn opdrachten van bedrijven of instellingen in de regio Drechtsteden. Na afronding van de opleiding heb je een wettelijk erkend hbo-diploma op zak. Hiermee kun je direct aan de slag op de arbeidsmarkt. Je kunt ook instromen in het derde leerjaar van een aanverwante hbo-bacheloropleiding. Lees hier meer over Associate degrees.
Beide zijn hbo-opleidingen. Een Associate degree opleiding duurt twee jaar, terwijl een bachelor een vierjarige opleiding is. Qua niveau zit een Associate degree precies tussen mbo-4 en een hbo-bachelor in. Verder is een Associate degree vooral gericht op de praktijk en wordt de opleiding ontwikkeld in samenwerking met bedrijven en instellingen. Bij een bacheloropleiding krijg je veel meer theorie. Bij beide opleidingen krijg je na afronding een diploma op hbo-niveau. Met je Associate degree diploma kun je in het derde jaar van een aanverwante bacheloropleiding instromen. Of je gaat direct aan het werk: je kunt solliciteren op hbo-functies.
Hoe weet je of een Associate degree opleiding bij je past? Als jij je hierin herkent, is een Associate degree opleiding echt iets voor jou:
Om toegelaten te worden tot een Associate degree heb je minimaal een havo-, vwo- of mbo 4-diploma nodig. Je kunt net van school komen of al een aantal jaar aan het werk zijn. Per opleiding verschillen de toelatingsvoorwaarden. Daarom is het handig om eerst te checken wat deze voorwaarden zijn. Hier vind je meer informatie over de toelatingsvoorwaarden.