Inschrijven

Wat ga je leren?

Tijdens deze opleiding leer je een krachtige leer- en ontwikkelomgeving te creëren voor kinderen van 0 tot 12 jaar, waarin de doorgaande ontwikkeling van het kind centraal staat. Je krijgt meer pedagogische en didactische kennis over de ontwikkeling van kinderen in die leeftijd en leer ze begeleiden. Ook leer je samenwerken met een team van collega’s en externe partijen en collega’s coachen.

Het eerste jaar van de opleiding volg je vakken als ontwikkelingspsychologie, kinderspel begeleiden en creatieve vorming. In het tweede jaar kies je, afhankelijk van waar je werkt, voor één van de volgende profielen:

Educatief profiel
Als je in het onderwijs werkt, kies je voor het educatieve profiel. Je krijgt vakken gericht op het educatieve domein, bijvoorbeeld didactiek rekenen en didactiek taal. En je verdiept je in klassenmanagement. Je ontwikkelt je tot leerkrachtondersteuner.

Pedagogisch profiel
Als je in de kinderopvang, bij een BSO of peuterspeelzaal werkt, kies je voor het pedagogisch profiel. Je krijgt vakken gericht op het pedagogische domein. Dit zijn vakken als beleid, organisatie en management. Je verdiept je in het coachen van collega’s. En in de ontwikkeling van baby’s en het pedagogisch begeleiden van ouders of verzorgers

Je kunt deze opleiding naast je baan in deeltijd volgen.

Voor wie is deze opleiding?

  • Je hebt een havo-, vwo- of mbo 4 diploma.
  • Je wilt doorstuderen naar een functie op hbo-niveau.
  •  Je werkt graag met kinderen.
  • Je bent leergierig en wilt je verdiepen in je vak.
  • Je werkt graag samen met collega’s zodat kinderen zich verder kunnen ontwikkelen.
  • Je kent je eigen verantwoordelijkheid.

Open dag op 6 april

Je bent tussen 10.00 en 14.00 uur van harte welkom om kennis te maken met de opleiding Pedagogische Educatief Professional. We vertellen je graag meer over de inhoud van de opleiding en je kunt natuurlijk al je vragen stellen. Meld je aan en dan zien we je op 6 april!

Waarom studeren aan Dordrecht Academy

De opleidingen aan de Dordrecht Academy sluiten perfect aan op de arbeidsmarkt. Het onderwijs wordt ontwikkeld in samenwerking met de werkgevers in de Drechtsteden. Tijdens de opleiding werk je aan projecten of loop je stage bij bedrijven in de Drechtsteden. Daarmee bouw je een waardevol netwerk op. Na deze studie heb je met de kennis en praktische vaardigheden die je hebt opgedaan tijdens je opleiding een aanzienlijke kans op een baan in de regio Drechtsteden.

Na je studie

Afgestudeerd? Dan ontvang je een internationaal erkend hbo diploma, je bent op de hoogte van de laatste (technologische) ontwikkelingen en kan deze ook in de praktijk brengen. Je kan direct aan de slag op de kansrijke arbeidsmarkt in de Drechtsteden of doorstromen in de flexibele variant van de Pabo of  Pedagogiek. Hierbij volg je het eerste halfjaar een schakeltraject.

Als je je Ad Pedagogisch Educatief Professional op zak hebt, kun je direct aan de slag als:
• Pedagogisch beleidsmedewerker
• Pedagogisch coach
• Senior pedagogisch medewerker
• Pedagogisch zorgcoördinator
• Pedagogisch ondersteuner
• Leerkrachtondersteuner