Onze platformen

Wij streven voor een online omgeving waar onderwijs, onderzoek, bedrijfsleven en overheid samenkomen.

Ontwikkelen in jouw vakgebied

In de regio Drechtsteden komen (steeds meer) Integrale Kindcentra (IKC’s) om de scheiding tussen kinderopvang en onderwijs weg te nemen en de verschillen te verkleinen. Dit betekent een stijgende vraag naar hbo-professionals, die verschillen in leer- en leesniveau van kinderen tot 4 jaar kunnen helpen verkleinen, voordat ze naar de basisschool gaan.

De eisen voor het taal- en opleidingsniveau van pedagogisch medewerkers in de kinderopvang worden zwaarder: het draait steeds meer om begeleiding bij de ontwikkeling van jonge kinderen. Kinderdagverblijven en peuterspeelzalen moeten daarom een minimaal aantal uur per week beschikken over een pedagogisch coach met een hbo-diploma.

Pedagogisch educatief Professional - ad opleiding bij dordrecht academy

Hoe ziet jouw opleiding eruit?

Tijdens je studie combineer je leren en werken. Je volgt één dag in de week lessen op school. Daarnaast werk je of loop je stage in een werk- of leeromgeving voor minimaal 16 uur in de week. Met zelfstudie ben je gemiddeld 10-12 uur per week bezig. Met verschillende studievormen ontwikkel jij je in jouw vakgebied: praktijkopdrachten, leercoaching, lessen en gekregen feedback van jouw praktijkbegeleider en medestudenten.

Pedagogisch Educatief Professional - Associate degree opleiding Dordrecht Academy

Veel kansen in de Drechtsteden

Daarnaast is er in de regio een lerarentekort: de Pedagogisch Educatief Professional kan leraren in het primair onderwijs ontlasten door hen te ondersteunen. Denk aan begeleidende taken zoals lesgeven aan kleine groepjes, het begeleiden van leerlingen op leerpleinen en het nakijken van opdrachten.

Er liggen dus tal van kansen op je te wachten in de regio Drechtsteden!

Past deze opleiding bij jou?

De Ad PEP leidt je op tot professional, die zowel inzetbaar is in het onderwijs als in de kinderopvang. Je leert krachtige leer- en ontwikkelomgeving creëren voor kinderen van 0 tot 12 jaar, waarin de doorgaande ontwikkeling van het kind centraal staat. Je hebt pedagogische en didactische kennis over de ontwikkeling van kinderen tussen de 0 en 12 jaar en kunt ze begeleiden. Ook kun je samenwerken met een team van collega’s en externe partijen, collega’s coachen en communiceren met ouders en verzorgers.

Veelgestelde vragen

Wat is een Associate degree?

Een Associate degree is een tweejarige, praktische opleiding op hbo-niveau.  Na afronding van de opleiding heb je een wettelijk erkend hbo-diploma op zak. Hiermee kun je direct aan de slag op de arbeidsmarkt óf je kunt instromen in het derde leerjaar van de aanverwante hbo-bachelor opleiding.

Lees meer over Ad’s
Hoe meld ik me aan voor een Ad opleiding?

De Ad opleidingen bij Dordrecht Academy worden gegeven in beheer van Hogeschool Rotterdam, Inholland en CHE. Op de pagina aanmelden zie je voor iedere opleidingen hoe je je moet inschrijven.

Denk eraan dat je altijd standplaats Dordrecht erbij zet!

Waar vindt het fysieke onderwijs plaats?

Met ingang van september 2023 vindt al het onderwijs van Dordrecht Academy plaats op de 4e en 5e verdieping van het Kopgebouw.

Leerparkpromenade 40
3312 KW  Dordrecht

Vind ons in Google Maps

 

Krijg ik studiefinanciering voor een Ad opleiding?

Als je je inschrijft als voltijd student, heb je tot je 30e recht op studiefinanciering vanuit DUODit kan een gift zijn, maar meestal moet je terugbetalen. Wil je meer weten, kijk dan op DUO – Voorwaarden studiefinanciering en op DUO – Studiefinanciering: gift of terugbetalenVanaf schooljaar 2023-2024 kunnen de meeste studenten weer aanspraak maken op een basisbeurs (bron NOS nieuws 15/2/2023)

Schrijf jij je in als deeltijd student? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om jouw studie te financieren. Jouw werkgever kan betalen of je betaalt zelf.

Wanneer kan ik instromen bij een Ad opleiding?

Onze Associate degree opleidingen starten op 1 september met een introductieweek. Wij adviseren je om je aan te melden vóór 1 mei.  Dan heb je ruim de tijd voor de kennismaking, studiekeuzegesprek en de voorbereiding. Dit is geen verplichting.

Voor de deeltijd Ad opleiding Sociaal Werk in de Zorg van CHE, kun je ook in februari instromen. Ben je daar in geinteresseerd? Neem dan contact op!

Naar alle vragen