Inschrijven

Wat ga je leren tijdens de Ad Logistiek?

Tijdens de Associate degree Logistiek  breid je je kennis uit over Warehousing, Transport, Productie en Inkoop en (IT-)processen binnen de logistiek en je richt je op procesverbetering.

Deze deeltijd opleiding bestaat uit vier thematische blokken van ieder een half jaar. In elk blok ontwikkel je jouw professioneel handelen, vakinhoud en beroepsvaardigheden die je toepast in de praktijkopdrachten. Het eerste blok start met een brede oriëntatie op het vakgebied en daarna ga je verdiepen. Je krijgt een mix van fysiek en digitaal onderwijs in praktische en inspirerende leeromgevingen. Je staat direct in verbinding met de praktijk, waar je pas leert als je fouten maakt.

Tijdens de opleiding werk je aan leeruitkomsten die je op  verschillende manieren kunt aantonen. Hoe? Samen met docenten, professionals en je medestudenten ga je aan de hand van echte praktijkopdrachten actief aan de slag om je professionele portfolio te maken. Natuurlijk zijn er keuzemogelijkheden om te specialiseren of te verbreden. Zo maak jij stappen naar een passende functie in de regio of de volgende stap in je carrière.

Ik vind het fijn dat het bij Dordrecht Academy kleinschalig is. Hierdoor kennen docenten je bij naam en zijn ze makkelijk bereikbaar als je vragen hebt.

- Eva Kelderman, student Logistiek

Praktische innovatievraagstukken oplossen

De deeltijd Associate degree Logistiek is praktische opleiding. Tijdens je studie combineer je dan ook leren met praktijk.

  • Je hebt 1 dag per week les (een middag en avond).
  • De studiebelasting is gemiddeld 20 uur per week.
  • Start in september 2024.
  • Je werkt aan uitdagende opdrachten, inclusief een eindopdracht, passend bij en binnen de organisatie waar je werkt.
  • Samen kijken we welke innovatievraagstukken bij jouw werkgever of in de regio spelen. Hieraan koppelen we je studieopdrachten: van jou worden innovatieve oplossingen gevraagd.

Voor wie is deze opleiding?

  • Je hebt een havo-, vwo- of mbo 4 diploma. Of je rond het 21+ toelatingsexamen voldoende af.
  • Jij wilt weten hoe bedrijven hun processen uitvoeren.
  • Jij ziet hoe processen beter, slimmer en efficiënter kunnen.
  • Jij bent geïnteresseerd in logistieke processen.
  • Je kunt goed knelpunten signaleren.

Bepaal jouw eigen route

De deeltijd Associate degree opleiding Logistiek gaat over de economische kant van logistiek, zoals transportplanning en agile supply chain. Tijdens de opleiding volg je jouw eigen studieroute. Je begint het eerste halfjaar met een oriëntatiefase. Daarna kies je ieder halfjaar een thema waarin jij jezelf wilt ontwikkelen. Zo kun je jouw studie helemaal afstemmen op functies in de logistiek die jou interessant lijken.

Je weet alles van processen op het gebied van warehousing, transport, productie, inkoop en IT binnen de logistiek. Je weet hoe je logistieke processen moet managen en aansturen. Je ziet knelpunten, analyseert problemen en je werkt steeds aan verbeteringen. Je bent een doener: door je ondernemende werkhouding weet je veranderingen voor elkaar te krijgen. Dat alles leer je tijdens de deeltijd Associate degree opleiding Logistiek.

Roadmap van jouw opleiding

Tijdens de Ad Logistiek staat ieder semester één thema centraal. Afhankelijk van het thema krijg je de volgende onderwerpen: taal (Nederlands en een vreemde taal), rekenen, ICT-vaardigheden (ERP/databases), logistieke stromen, ketenintegratie en interne logistiek, voorraadbeheer, fysieke distributie, professionele vaardigheden, management en organisatie.

Jaar 1


Semester 1: Logistiek in vogelvlucht
Semester 2: Agile Supply Chains

Jaar 2


Semester 3: Logistiek Manangement en Compliance
Semester 4: Afstuderen en Proces verbeteren

Ná het behalen van je diploma

Als je het diploma Ad Logistiek op zak hebt, kun je direct aan de slag als:

• Planner (productie, voorraad en transport)
• Logistiek coördinator
• Coördinator customer service
• Supervisor logistiek
• Teamleider logistiek
• Coördinator logistiek IT

Je kunt ook doorstuderen!

Je stroomt dan in jaar 3 in de aanverwante bacheloropleiding Business Studies Logistiek.

Verzorgd door Hogeschool Inholland

Deze Associate degree wordt aangeboden door Dordrecht Academy. De opleiding is helemaal gericht op de Drechtsteden en wordt inhoudelijk door en voor werkgevers uit de Drechtsteden gemaakt. Je krijgt les van docenten van Hogeschool Inholland. Deze gerenommeerde hogeschool stelt ook het lesprogramma samen.

Wat zijn de studiekosten?

In 2024-2025 bedraagt het collegegeld voor een deze deeltijdopleiding € 2.115,- per studiejaar.  Meer informatie over de studiekosten van de deeltijd Ad Logisitiek vind je hier.

Opgeleid voor de Drechtsteden

Je deeltijd opleiding aan de Dordrecht Academy sluit perfect aan op de arbeidsmarkt in de Drechtsteden. Het onderwijs wordt ontwikkeld in samenwerking met het bedrijfsleven in de Drechtsteden en tijdens je opleiding doe je projecten bij je werkgever. Zo leer je door te doen en kun je wat je leert direct toepassen in de dagelijkse praktijk. Kortom, op je werk profiteren ze volop van de kennis en vaardigheden die jij opdoet. Zet jij straks de innovatie bij jouw werkgever in gang?