Onze platformen

Wij streven voor een online omgeving waar onderwijs, onderzoek, bedrijfsleven en overheid samenkomen.

Innovatieve opdrachten uitvoeren bij jouw werkgever

De Associate degree Sociaal Werk in de Zorg is afgestemd op professionals zoals jij, die willen groeien in hun vak en willen leren naast hun werk. Je verdiept je kennis over hulpverlenen en krijgt vakken als psychologie en recht. Ook leer je hoe je nog beter aansluit op de behoeften van de cliënt en zijn omgeving. Hoe geef je jouw cliënt zo veel mogelijk regie? Tijdens deze opleiding is er veel aandacht voor samenwerking met andere deskundigen, jouw persoonlijke ontwikkeling en de rol die jouw waarden spelen in je werk. De opleiding Social Werk in de Zorg is powered by Dordrecht Academy en wordt aangeboden door Christelijke Hogeschool Ede. Meer weten? Meld je aan voor de open dag!

Van cure en care naar preventie

De sector zorg & welzijn is in beweging. Jouw cliënten moeten steeds meer zelf doen en ze worden vaker behandeld en verzorgd in hun eigen omgeving. Om de juiste zorg te kunnen bieden, overleg je met andere zorgprofessionals, mantelzorgers en/of vrijwilligers. In plaats van dat je zorgt, regel je dus veel meer.

Een andere uitdaging is de verschuiving van cure & care naar een meer preventieve aanpak. Hoe pak je dit aan als zorgprofessional? Maar ook: hoe ga je om met nieuwe technologische hulpmiddelen en de (psychologische) impact daarvan op zorg en patiënt?

Sociaal werk in de Zorg Associate degree

Praktisch en extra verdieping

Joël Ibraahim werkt als ambulant woonbegeleider bij een GGZ instelling en volgt de deeltijdopleiding Sociaal Werk in de Zorg. In deze video vertelt hij waarom hij gekozen heeft voor Dordrecht Academy en hoe zijn opleiding aansluit bij zijn werk.

Past deze opleiding bij jou?

Tijdens de Ad Sociaal Werk in de Zorg leer je om te gaan met al deze nieuwe vormen van zorg. Er is veel aandacht voor multidisciplinaire samenwerking, jouw persoonlijke ontwikkeling en de rol die jouw levensbeschouwing speelt in je werk. De studiebelasting is ongeveer 20 uur. Je bent gemiddeld een keer per drie weken in Dordrecht aanwezig om lessen te volgen. De andere dinsdagen werk je óf thuis óf op je werk aan studieopdrachten. Toetsen worden ook ingepland op dinsdag.

Je houdt daarnaast van aanpakken en regelen. Je bent nieuwsgierig. Je werkt zelfstandig en kent je eigen verantwoordelijkheid.

Veelgestelde vragen

Wat is een Associate degree?

Een Associate degree is een tweejarige, praktische opleiding op hbo-niveau.  Na afronding van de opleiding heb je een wettelijk erkend hbo-diploma op zak. Hiermee kun je direct aan de slag op de arbeidsmarkt óf je kunt instromen in het derde leerjaar van de aanverwante hbo-bachelor opleiding.

Lees meer over Ad’s
Hoe meld ik me aan voor een Ad opleiding?

De Ad opleidingen bij Dordrecht Academy worden gegeven in beheer van Hogeschool Rotterdam, Inholland en CHE. Op de pagina aanmelden zie je voor iedere opleidingen hoe je je moet inschrijven.

Denk eraan dat je altijd standplaats Dordrecht erbij zet!

Waar vindt het fysieke onderwijs plaats?

Met ingang van september 2023 vindt al het onderwijs van Dordrecht Academy plaats op de 4e en 5e verdieping van het Kopgebouw.

Leerparkpromenade 40
3312 KW  Dordrecht

Vind ons in Google Maps

 

Krijg ik studiefinanciering voor een Ad opleiding?

Als je je inschrijft als voltijd student, heb je tot je 30e recht op studiefinanciering vanuit DUODit kan een gift zijn, maar meestal moet je terugbetalen. Wil je meer weten, kijk dan op DUO – Voorwaarden studiefinanciering en op DUO – Studiefinanciering: gift of terugbetalenVanaf schooljaar 2023-2024 kunnen de meeste studenten weer aanspraak maken op een basisbeurs (bron NOS nieuws 15/2/2023)

Schrijf jij je in als deeltijd student? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om jouw studie te financieren. Jouw werkgever kan betalen of je betaalt zelf.

Wanneer kan ik instromen bij een Ad opleiding?

Onze Associate degree opleidingen starten op 1 september met een introductieweek. Wij adviseren je om je aan te melden vóór 1 mei.  Dan heb je ruim de tijd voor de kennismaking, studiekeuzegesprek en de voorbereiding. Dit is geen verplichting.

Voor de deeltijd Ad opleiding Sociaal Werk in de Zorg van CHE, kun je ook in februari instromen. Ben je daar in geinteresseerd? Neem dan contact op!

Naar alle vragen