Onze platformen

Wij streven voor een online omgeving waar onderwijs, onderzoek, bedrijfsleven en overheid samenkomen.

Ontwikkel een praktische en daadkrachtige werkhouding

De Ad Logistiek bereidt je voor op de veranderingen van vandaag en morgen. Je leert logistieke processen te managen en aan te sturen. Je signaleert knelpunten, analyseert problemen en je werkt verbeteringen uit en voert ze door. Je ontwikkelt bovendien een praktische, daadkrachtige werkhouding waarmee je straks veranderingen op een gestructureerde manier voor elkaar krijgt. 

Ga jij logistieke processen managen?

Tijdens je studie combineer je leren met de praktijk, met een studiebelasting van gemiddeld 40 uur per week. Je gaat gemiddeld zo’n drie dagen per week naar school. Daar voer je reële, innovatieve opdrachten uit (inclusief een eindopdracht), die vanuit bedrijven in de regio komen. Vaak hebben deze opdrachten te maken met uitdagingen voor de toekomst, zoals energieneutraal werken. Als het nodig is, worden andere opleidingen betrokken bij de uitvoering. Op die manier leer je multidisciplinair werken.

Vind jouw eigen studieroute

Binnen de opleiding is het mogelijk om je eigen studieroute te volgen. Na de oriëntatiefase (het eerste halve jaar) kies je ieder half jaar een thema om jezelf verder in te ontwikkelen. Deze thema’s bepalen welke kant je opgaat: de Ad Logistiek Management richt zich meer op technische kant van de logistiek, zoals automatisering en data driven supply chain management. De Ad Business Studies Logistiek richt zich meer op de economische kant van logistiek, zoals planner van de toekomst en agile supply chain.

Veel gestelde vragen

Wat is een Associate degree?

Een Associate degree is een tweejarige, praktische opleiding op hbo-niveau.  Na afronding van de opleiding heb je een wettelijk erkend hbo-diploma op zak. Hiermee kun je direct aan de slag op de arbeidsmarkt óf je kunt instromen in het derde leerjaar van de aanverwante hbo-bachelor opleiding.

Lees meer over Ad’s
Hoe meld ik me aan voor een Ad opleiding?

De Ad opleidingen bij Dordrecht Academy worden gegeven in beheer van Hogeschool Rotterdam, Inholland en CHE. Op de pagina aanmelden zie je voor iedere opleidingen hoe je je moet inschrijven.

Denk eraan dat je altijd standplaats Dordrecht erbij zet!

Waar vindt het fysieke onderwijs plaats?

Met ingang van september 2023 vindt al het onderwijs van Dordrecht Academy plaats op de 4e en 5e verdieping van het Kopgebouw.

Leerparkpromenade 40
3312 KW  Dordrecht

Vind ons in Google Maps

 

Krijg ik studiefinanciering voor een Ad opleiding?

Als je je inschrijft als voltijd student, heb je tot je 30e recht op studiefinanciering vanuit DUODit kan een gift zijn, maar meestal moet je terugbetalen. Wil je meer weten, kijk dan op DUO – Voorwaarden studiefinanciering en op DUO – Studiefinanciering: gift of terugbetalenVanaf schooljaar 2023-2024 kunnen de meeste studenten weer aanspraak maken op een basisbeurs (bron NOS nieuws 15/2/2023)

Schrijf jij je in als deeltijd student? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om jouw studie te financieren. Jouw werkgever kan betalen of je betaalt zelf.

Wanneer kan ik instromen bij een Ad opleiding?

Onze Associate degree opleidingen starten op 1 september met een introductieweek. Wij adviseren je om je aan te melden vóór 1 mei.  Dan heb je ruim de tijd voor de kennismaking, studiekeuzegesprek en de voorbereiding. Dit is geen verplichting.

Voor de deeltijd Ad opleiding Sociaal Werk in de Zorg van CHE, kun je ook in februari instromen. Ben je daar in geinteresseerd? Neem dan contact op!

Naar alle vragen