Onze platformen

Wij streven voor een online omgeving waar onderwijs, onderzoek, bedrijfsleven en overheid samenkomen.

Ontwikkel een praktische en daadkrachtige werkhouding

De Ad Logistiek bereidt je voor op de veranderingen van vandaag en morgen. Je leert logistieke processen te managen en aan te sturen. Je signaleert knelpunten, analyseert problemen en je werkt verbeteringen uit en voert ze door. Je ontwikkelt bovendien een praktische, daadkrachtige werkhouding waarmee je straks veranderingen op een gestructureerde manier voor elkaar krijgt. 

Ga jij logistieke processen managen?

Tijdens je studie combineer je leren met de praktijk, met een studiebelasting van gemiddeld 40 uur per week. Je gaat gemiddeld zo’n drie dagen per week naar school. Daar voer je reële, innovatieve opdrachten uit (inclusief een eindopdracht), die vanuit bedrijven in de regio komen. Vaak hebben deze opdrachten te maken met uitdagingen voor de toekomst, zoals energieneutraal werken. Als het nodig is, worden andere opleidingen betrokken bij de uitvoering. Op die manier leer je multidisciplinair werken.

Vind jouw eigen studieroute

Binnen de opleiding is het mogelijk om je eigen studieroute te volgen. Na de oriëntatiefase (het eerste halve jaar) kies je ieder half jaar een thema om jezelf verder in te ontwikkelen. Deze thema’s bepalen welke kant je opgaat: de Ad Logistiek Management richt zich meer op technische kant van de logistiek, zoals automatisering en data driven supply chain management. De Ad Business Studies Logistiek richt zich meer op de economische kant van logistiek, zoals planner van de toekomst en agile supply chain.

Veel gestelde vragen

Wanneer zijn de open dagen van Dordrecht Academy?

Je bent van harte welkom tijdens onze open dag op:

  • 16 december
  • 1 februari
  • 6 april

Kun je niet wachten? Meld je dan aan voor de Meet & Greet. In een persoonlijk gesprek helpen we jou met je studiekeuze.

Wat is een Associate degree?

Een Associate degree is een tweejarige hbo-opleiding met de nadruk op de praktijk. Je leert door te doen. Je krijgt theorie, maar deze pas je meteen toe in projecten. Dit zijn opdrachten van bedrijven of instellingen in de regio Drechtsteden. Na afronding van de opleiding heb je een wettelijk erkend hbo-diploma op zak. Hiermee kun je direct aan de slag op de arbeidsmarkt. Je kunt ook instromen in het derde leerjaar van een aanverwante hbo-bacheloropleiding. Lees hier meer over Associate degrees.

Wat is het verschil tussen een Associate degree en een Bacheloropleiding?

Beide zijn hbo-opleidingen. Een Associate degree opleiding duurt twee jaar, terwijl een bachelor een vierjarige opleiding is. Qua niveau zit een Associate degree precies tussen mbo-4 en een hbo-bachelor in. Verder is een Associate degree vooral gericht op de praktijk en wordt de opleiding ontwikkeld in samenwerking met bedrijven en instellingen. Bij een bacheloropleiding krijg je veel meer theorie. Bij beide opleidingen krijg je na afronding een diploma op hbo-niveau. Met je Associate degree diploma kun je in het derde jaar van een aanverwante bacheloropleiding instromen. Of je gaat direct aan het werk: je kunt solliciteren op hbo-functies.

Past een Associate degree opleiding bij mij?

Hoe weet je of een Associate degree opleiding bij je past? Als jij je hierin herkent, is een Associate degree opleiding echt iets voor jou:

  • Je hebt een baan op mbo-niveau en je wilt doorstromen naar een functie op hbo-niveau;
  • Je werkt nog niet, maar je hebt wel een mbo 4-, havo- of vwo-diploma;
  • Je hebt zin om (door) te studeren, maar vier jaar vind je te lang;
  • Je zoekt een praktische opleiding; je wilt leren door te doen.
Wat zijn de toelatingsvoorwaarden voor een Associate degree?

Om toegelaten te worden tot een Associate degree heb je minimaal een havo-, vwo- of mbo 4-diploma nodig. Je kunt net van school komen of al een aantal jaar aan het werk zijn. Per opleiding verschillen de toelatingsvoorwaarden. Daarom is het handig om eerst te checken wat deze voorwaarden zijn. Hier vind je meer informatie over de toelatingsvoorwaarden.

Naar alle vragen