Inschrijven

Wel of geen studiefinanciering?

Ben jij benieuwd naar welke financiële ondersteuning je kunt krijgen tijdens je studie? We nemen je graag mee in de mogelijkheden en rechten waar jij als student recht op hebt. Of je nu voor het eerst gaat studeren of al enige ervaring hebt, we hebben alle informatie voor je op een rij gezet.

Studiefinanciering voor jouw Associate degree

Als student aan een voltijd Associate degree-opleiding heb je recht op studiefinanciering. Dit geldt zowel voor nieuwe studenten als voor studenten die al eerder een opleiding hebben gevolgd. Bekijk de expliciete voorwaarden op de website van DUO.

Wil je de Associate degree-opleiding in deeltijd volgen, dan ontvang je geen studiefinanciering. Vaak wordt de opleiding dan betaald door je stagebedrijf of werkgever

Hoelang kun je studiefinanciering krijgen voor een Associate degree?

Je hebt recht op studiefinanciering gedurende de gehele duur van je voltijd Associate degree-opleiding. Dit betekent dat je gedurende de volledige twee jaar van je studie financiële ondersteuning ontvangt. Je studiefinanciering bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder de basisbeurs en leningen. De basisbeurs wordt na een bepaalde periode omgezet in een gift, mits je binnen een vastgestelde tijd je diploma behaalt.

Waar heb je nog meer recht op naast je studiefinanciering?

Naast studiefinanciering hebben studenten aan een Associate degree ook recht op een studentenreisproduct, oftewel een OV-kaart. Hiermee kun je gratis of met korting reizen in het openbaar vervoer. De geldigheidsduur van de OV-kaart is gekoppeld aan de duur van de studiefinanciering. Het is goed om te weten dat niet alle studenten automatisch recht hebben op een OV-kaart. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals leeftijd en de duur van de studie. Lees hier waar je recht op hebt: https://duo.nl/particulier/studiefinanciering

Hulp nodig voor jouw Associate degree studiefinanciering?

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over jouw studiefinanciering voor je Associate degree? Of wil je hulp bij het aanvragen van financiële ondersteuning? Dan raden we je aan om de website van DUO te bekijken.

 

Door blijven lezen