Inschrijven

Wat te verwachten van een nieuwe opleiding

Gefeliciteerd met je keuze voor een opleiding bij Dordrecht Academy! Het avontuur van studeren staat voor de deur, en een goede voorbereiding is essentieel voor een soepele start en een succesvolle studietijd. In deze blog delen we praktische tips en tricks die je helpen om je optimaal voorbereid aan je Associate degree-opleiding in voltijd of deeltijd te beginnen.

Een vliegende start

Om een vliegende start te maken, is het belangrijk om essentiële voorbereidingen te treffen. Zorg ervoor dat je studiemateriaal op orde is, verken de route naar het Kopgebouw of de online leeromgeving en maak jezelf vertrouwd met de Dordrecht Academy app. Zo sta je vanaf het begin stevig in je schoenen.

Gebruikmaken van ondersteunende diensten

Bij Dordrecht Academy heerst een gezellige, persoonlijke sfeer waar iedereen elkaar bij naam kent. Het is kleinschalig en super toegankelijk. Bij Dordrecht Academy staan verschillende ondersteunende diensten tot je beschikking. Van begeleiding van docenten en mentoren tot studentenadviseurs en studentenwelzijn, maak hier gebruik van. Het is slim om hulp te vragen wanneer dat nodig is.

Netwerken en vrienden maken

Niet alleen goed voor je studie, maar ook voor je toekomst. Bouw banden op met medestudenten en docenten. Dat opent deuren naar waardevolle connecties en baankansen voor later.

Zorg voor jezelf en vind balans! 

Tijdens je studie is het essentieel om niet alleen in de boeken te duiken, maar ook om goed voor jezelf te zorgen. Zoek de juiste balans tussen studie, werk en privéleven. Beheers stress door regelmatige pauzes en aandacht voor je fysieke en mentale gezondheid. Een gezonde student is een succesvolle student.

Skills ontwikkelen voor je studie

Effectieve studievaardigheden zijn de sleutel tot succes. Ontdek hoe je slim met je tijd omgaat, maak goede aantekeningen, wees actief in het leerproces en snap het belang van discipline en zelfstudie. Die skills blijven je de hele studie bij. Tijdens je opleiding ontvang je ondersteuning bij het ontwikkelen van deze vaardigheden.

Vraag om hulp! 

Met deze tips ben je klaar voor een vliegende start van je nieuwe opleiding bij Dordrecht Academy. Onthoud dat een goede voorbereiding de sleutel is tot succes. De eerste maanden zullen uitdagend zijn. Bij Dordrecht Academy staan we klaar om je te begeleiden op jouw weg naar succes, want studeren doe je in Dordrecht! Heb je nog vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag tijdens je studie. Veel succes en plezier met je nieuwe opleiding!

Door blijven lezen