Inschrijven

Erkend en waardevol hbo-diploma

Misschien vraag je je af hoe waardevol een Ad-diploma eigenlijk is. Wel, de arbeidsmarkt waardeert de vaardigheden die je tijdens de opleiding hebt opgedaan. Je bent na twee jaar direct inzetbaar, klaar om te starten in diverse sectoren zoals onderwijs, zorg of de bouw. De praktijkgerichte aanpak van Ad-opleidingen stelt je in staat om direct te solliciteren en jezelf te bewijzen in de professionele wereld. 

Praktijkervaring en stage: de brug tussen studie en werk

De sleutel tot succes in de professionele wereld is praktijkervaring. Associate Degree-programma’s, zoals die bij Dordrecht Academy, leggen sterk de nadruk op het opdoen van relevante praktijkervaring. De projecten bij lokale bedrijven en instellingen in de regio Drechtsteden zijn niet alleen opdrachten; het zijn kansen om een waardevol netwerk op te bouwen en jezelf te bewijzen in een echte werkomgeving. Deze brug tussen studie en werk vergroot jouw kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk.

 

De praktijkgerichte aanpak van Ad-opleidingen stelt je in staat om direct te solliciteren en jezelf te bewijzen in de professionele wereld. 

 

Vergelijking met vierjarige hbo-opleidingen

Je vraagt je misschien af hoe een Associate degree zich verhoudt tot een vierjarige hbo-bacheloropleiding. Het antwoord is duidelijk: met een Ad-diploma opereer je op tactisch en operationeel niveau, terwijl je met een bachelordiploma op strategisch niveau zit. Met een Ad-diploma heb je de mogelijkheid om sneller de arbeidsmarkt te betreden. De waardevolle vaardigheden die je tijdens de Ad-opleiding hebt ontwikkeld, maken je direct inzetbaar. Het is een efficiënte route naar hbo-niveau zonder de volledige vier jaar te besteden aan studeren. Tijdens een bacheloropleiding leer je vanuit de theorie, bij een Associate degree leer je het direct toe te passen in de praktijk. Daardoor sluit je goed aan op wat er nu nodig is in het werkveld, waarbij een bachelordiploma meer gericht is op strategisch denken.

Verder studeren

Na het behalen van je Associate Degree heb je niet alleen toegang tot de arbeidsmarkt, maar ook de mogelijkheid om verder te studeren. Eenvoudig doorstromen naar het derde jaar van een hbo-bachelor geeft je de kans om je kennis te verdiepen en je horizon te verbreden binnen jouw vakgebied. Het is een extra kans om jezelf te specialiseren en je carrière naar nieuwe hoogte te tillen.

Door blijven lezen