Inschrijven

Werken of doorstuderen?

Wanneer je je Associate degree (Ad) diploma hebt behaald, sta je voor de keuze: aan het werk of doorstuderen. In deze blog geven we je tips voor het doorstuderen na het behalen van je Associate degree diploma.

De mogelijkheden ná het behalen van je Associate degree

Na het afronden van je Associate degree heb je diverse mogelijkheden. Allereerst kun je natuurlijk de arbeidsmarkt betreden, waar je met een Ad-diploma direct inzetbaar bent. Werkgevers waarderen de specifieke vaardigheden die je in twee jaar hebt opgedaan, wat deuren opent naar verschillende carrièrepaden.

Een andere optie is om verder te studeren;  je kunt instromen in het 3e jaar van een bacheloropleiding. Dit opent de weg naar verdere specialisatie en verbreding van je kennis. Je gaat van praktijkgericht onderwijs naar theoretisch onderwijs. Bij een bachelor studeer je op niveau 6.. Hieronder zie je welke bacheloropleidingen aansluiten op de Associate degrees van Dordrecht Academy.

Ad Engineering

Instroom in 3e jaar van de verwante bacheloropleiding Werktuigbouwkunde.

Ad Integraal Bouwmanagement

Instroom in 3e jaar van de gerelateerde bacheloropleiding Bouwkunde of Civiele Techniek.

Ad Logistiek

Instroom in 3e jaar bij de verwante bacheloropleiding Business Studies Logistiek.

Ad Pedagogisch Educatief Professional

Instroom in 3e jaar van de flexibele variant van de Pabo of de flexibele variant van Pedagogiek. Hierbij volg je het eerste halfjaar een schakeltraject.

Ad Sociaal Werk

Instroom in 3e jaar van een gerelateerde bacheloropleiding Social Work, waarmee je je SKJ-registratie en GGZ-agoog behalen kunt.

Na het behalen van een bachelor kun je eventueel doorstromen naar een universiteit. Je kunt niet na het behalen van je Associate degree doorstromen naar de universiteit, omdat je bij een Ad geen propedeuse krijgt.

Toelatingseisen voor doorstuderen na je Associate degree

De toelatingseisen voor vervolgstudies variëren per opleiding en hogeschool. Het is belangrijk om te onderzoeken welke eisen gelden voor de specifieke opleiding die je op het oog hebt. Sommige hbo-opleidingen bieden verkorte programma’s aan voor studenten die een Associate degree hebben afgerond, waardoor je sneller je bachelor diploma kunt behalen.

Ga jij doorstuderen na je Associate degree?

De keuze om al dan niet door te studeren na het behalen van je Associate degree is persoonlijk en hangt af van je individuele doelen. Het is een beslissing die je moet nemen op basis van wat het beste past bij jouw ambities en toekomstplannen. 

Mocht je vragen hebben over de mogelijkheden na je Associate degree of als je meer wilt weten over doorstuderen aan Dordrecht Academy, neem dan gerust contact met ons op. We zijn er om je te helpen met jouw weg naar succes.

Door blijven lezen