Inschrijven

De uitdaging van combineren: werk, studie en privéleven

Het combineren van werk, studie en privéleven kan voelen als een jongleeract waarbij balans belangrijk is. Een deeltijd Associate degree biedt hier een uitkomst, aangezien het een tweejarige hbo-opleiding is, wat betekent dat je in relatief korte tijd waardevolle kennis opdoet én je hbo-diploma haalt. Uiteraard vraagt dit om goede planning en timemanagement om werk, studie en vrije tijd te combineren, maar de investering in tijd is aanzienlijk korter dan bij een hbo-bacheloropleiding.

Deeltijdopleiding

Bij Dordrecht Academy bieden we onze Ad-opleidingen zowel in voltijd als deeltijd aan. Kies je voor deeltijd, dan combineer je een betaalde baan met een parttime studie. Voordeel daarvan is dat je het geleerde direct in de praktijk kunt brengen.

 

De mix van werken en leren geeft je een voorsprong en maakt de studie niet alleen leerzaam maar ook gelijk toepasbaar. 

 

Praktijkgerichte opleiding

Wat een Associate degree opleiding zo waardevol maakt, is de focus op de praktijk. Je krijgt niet alleen theorie, maar past dit meteen toe in echte projecten. Denk aan opdrachten van bedrijven in de regio Drechtsteden of misschien zelfs iets wat je vanuit je eigen werk inbrengt. Hierdoor is wat je leert direct relevant voor je baan. De mix van werken en leren geeft je een voorsprong en maakt de studie niet alleen leerzaam maar ook gelijk toepasbaar. 

Ondersteuning en begeleiding

Wij begrijpen dat het balanceren van werk en studie uitdagend kan zijn. Bij Dordrecht Academy staan we klaar om je te ondersteunen met persoonlijke begeleiding. Of je nu vragen hebt over planning, studiematerialen of andere zaken, wij zijn er om je te helpen. 

Wat kan je met een Associate degree

Misschien vraag je je af hoe waardevol zo’n diploma eigenlijk is. Een Ad-opleiding zit op niveau 5, tussen mbo-4 (niveau 4) en een hbo-bachelor (niveau 6). Hiermee krijg je de unieke kans om je te ontwikkelen op hbo-niveau. En geloof ons, de waarde van een Ad-diploma op de arbeidsmarkt is niet te onderschatten. Werkgevers in de regio zoeken specifieke vaardigheden die jij in die twee jaar hebt opgedaan, en dat opent deuren naar carrièremogelijkheden. Hierdoor ben je direct inzetbaar op de arbeidsmarkt. 

Hulp bij studiekeuze 

Voor het maken van de juiste studiekeuze zijn wij er om je te helpen. Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag op weg bij het maken van de juiste keuze voor jouw toekomst.  

De perfecte keuze

Overweeg je een carrièreswitch? Werk je al een paar jaar en wil je nu toch die stap zetten naar die hbo-functie die je op het oog hebt?  Of wil je je na je middelbare school of mbo-opleiding verder specialiseren? Een Ad-opleiding kan de perfecte keuze zijn. Of je nu passie hebt voor onderwijs, techniek of zorg, wij hebben de perfecte opleiding voor jou. Neem een kijkje op onze opleidingspagina voor een overzicht van alle mogelijkheden.

Studeren doe je in Dordrecht 

Hopelijk heb je na het lezen van deze blog een duidelijk beeld van wat een Associate degree inhoudt en welke mogelijkheden er zijn binnen Dordrecht Academy. Of je nu van het mbo, de middelbare school komt, of een carrièreswitch overweegt, de Ad biedt jou genoeg kansen en mogelijkheden. Bij Dordrecht Academy staan we klaar om je te begeleiden op jouw weg naar succes, want studeren doe je in Dordrecht!

Door blijven lezen